Η κουζίνα είναι ο πιο χρηστικός, ο πιο δημιουργικός χώρος του σπιτιού. Είναι ο χώρος στον οποίο ξεκινάς τη μέρα σου το πρωί, ο χώρος όπου συγκεντρώνεται το μεσημέρι όλη η οικογένεια  για φαγητό , ο χώρος όπου τελικά περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Ο σχεδιασμός και η διακόσμηση της κουζίνας αποτελεί σημαντικό παράγοντα για μια όμορφη οικογενειακή ζωή.

Η κουζίνα στο σπίτι έχει πολλαπλές λειτουργίες. Από χώρος αποθήκευσης των τροφίμων και παρασκευής του φαγητού έως τραπεζαρία, playroom, χώρος διασκέδασης και συζήτησης, ακόμη και γραφείο. Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στις κοινωνίες του 21ου αιώνα κρατούν τους ανθρώπους πολλές ώρες μακριά από το σπίτι.

Η παρασκευή ενός γεύματος ή ενός δείπνου, ωστόσο, αποτελεί τελετουργία ενταγμένη στις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας με σαφείς καταβολές από την παράδοση. Για να γίνει αποτελεσματικά και κυρίως σύντομα, όπως ορίζει ο τρόπος ζωής της εποχής μας, πρέπει η κουζίνα να είναι λειτουργική και εργονομικά σχεδιασμένη, ένας χώρος όμορφος και ευχάριστος.

Όλοι μας δουλεύουμε αρκετές ώρες την ημέρα κλεισμένοι σε ένα γραφείο, γι’ αυτό και δε θέλουμε φθάνοντας στο σπίτι να κλειστούμε πάλι σε ένα στενό χώρο, χωρίς φως. Προτιμάμε κουζίνες ανοιχτές, σε χώρο ενιαίο με την τραπεζαρία. Χώρο τόσο για ξεκούραση και απόλαυση ενός καφέ, όσο και χώρο για δουλειά, για το καθημερινό φαγητό κι όχι μόνο!

ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Ο σωστός φωτισμός σε όλους τους χώρους του σπιτιού δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα, αφού βοηθά στη βελτίωση της παραγωγικότητας, της ασφάλειας και, φυσικά, της διάθεσης. όταν έρθει η ώρα για την ανακαίνιση της κουζίνας σας δίνουμε μεγάλη έμφαση σε αυτό το κομμάτι καθώς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Εκτός από το φυσικό φως υπάρχει και ο τεχνητός φωτισμός ο οποίος θα πρέπει να προσεχτεί ιδιαίτερα για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η εργονομία είναι το βασικό κριτήριο για τη διαμόρφωση μιας κουζίνας. Το υπ’ αριθμόν ένα ζητούμενο δεν είναι λοιπόν τα έπιπλα κουζίνας και οι ηλεκτρικές συσκευές που θα την αναδείξουν αλλά η διάταξη των στοιχείων της στο χώρο, η οποία πρέπει να εξασφαλίσει την απαιτούμενη ευκολία κινήσεων σε αυτόν που τη χρησιμοποιεί, ενώ τα απαραίτητα αντικείμενα να βρίσκονται στην κατάλληλη θέση. Αφού αποφασίσετε μαζί με τον αρχιτέκτονα και το διακοσμητή για την ανακαίνιση κουζίνας για το χώρο στον οποίο θα τοποθετηθεί η κουζίνα, μένουν κι άλλα θέματα να λύσετε. Αν θα έχει παράθυρα και που θα βλέπουν, αν θα είναι ανοιχτή στο χώρο του σαλονιού. Όλα ξεκινούν από το σχέδιο του σπιτιού.

Διάταξη σε σχήμα U
Η χαρά της νοικοκυράς! Αρκεί βεβαίως να υπάρχει ο ανάλογος χώρος. Η συγκεκριμένη διάταξη προσφέρει πολλές επιλογές στην τοποθέτηση των ηλεκτρικών συσκευών και συγχρόνως ευκολία κινήσεων, λειτουργικότητα και εργονομία. Το μόνο σημείο που πρέπει να προσέξετε εφ’ όσον υιοθετήσετε αυτήν την επιλογή, είναι να υπάρχει πολύ καλός φωτισμός και η πλευρά που δεν έχει ντουλάπια να είναι ανοιχτή στο χώρο. Γιατί το λέμε αυτό; Σε περίπτωση που μια τέτοια διάταξη κουζίνας φτιαχτεί σε ένα μικρό δωμάτιο, το οποίο επικοινωνεί με ο υπόλοιπο σπίτι με μια πόρτα, τότε όσοι θα βρεθούν σε αυτό το χώρο θα έχουν της αίσθηση ότι τους «πλακώνει». Στο κέντρο του U μπορεί να τοποθετηθεί η πρόχειρη τραπεζαρία.

Νησίδα
Η νησίδα στο κέντρο της κουζίνας μπορεί να αποτελέσει συμπλήρωμα για όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις, καθώς εκτός από τους πολύτιμους αποθηκευτικούς χώρους δίνει προσωπικότητα στο χώρο. Για να κάνετε όμως κάτι τέτοιο απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει ο ανάλογος χώρος. Στη νησίδα τοποθετούνται και εστίες για το μαγείρεμα, που μπορεί να είναι ηλεκτρικές ή υγραερίου. Στη δεύτερη περίπτωση, εφ’ όσον δηλαδή υπάρχει σύνδεση με το δίκτυο του φυσικού αερίου, η τοποθέτηση ενός γκριλ μπορεί να αποδειχθεί έξυπνη κίνηση αν σας αρέσουν τα ψητά. Στο πάνω μέρος τα νησίδας τοποθετείται ο απορροφητήρας με την κατάλληλη καμινάδα. Η νησίδα πέρα από τους αποθηκευτικούς χώρους μπορεί να διαθέτει συρταρωτό ή κανονικό τραπέζι φαγητού, καθώς και μπαρ για ποτά ή σνακς.

Στην εταιρία μας μπορείτε να κατασκευάσετε κάθε είδους κουζίνες , ειδικές κατασκευές από ξύλο που να  προσαρμόζονται στις δικές σας απαιτήσεις .Είμαστε στη διάθεση σας για όλες τις λεπτομέρειες και τις ερωτήσεις που θα χρειαστείτε.