Κορακίτης: Πρωτοπόροι στον χώρο των ειδικών κατασκευών από ξύλο στα νότια

Οι άνθρωποι της εταιρείας «Κορακίτης» με τη μακροχρόνια εμπειρία τους και το όραμά τους, συμμετέχουν δυναμικά σε συνεργασίες για τη μεγάλη ανάπλαση στα νότια. Πρωτοπορούν στη δημιουργία ξύλινων κατασκευών άριστης ποιότητας που αναβαθμίζουν το πρόσωπο κάθε χώρου, δίνοντας αέρα κομψότητας και απαράμιλλης υψηλής αισθητικής.

εταιρεία Κορακίτης διανύει ήδη μια μακρά ιστορία αφού κλείνει σύντομα μισό αιώνα ζωής. Ο ιδρυτής της εταιρείας Γιώργος Κορακίτης είχε το όραμα και μαζί με τα αδέλφια του κατάφεραν να το υλοποιήσουν. Αυτοδημιούργητοι και με σκληρή δουλειά δημιούργησαν το 1973, την πρώτη βιομηχανική μονάδα παραγωγής ξύλινων ειδικών κατασκευών στην Αττική. Η πρότυπη μονάδα των αδελφών Κορακίτη εδραιώθηκε γρήγορα, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες της σε όλη την Ελλάδα, ενώ δεν άργησε και η εξαγωγή προϊόντων της στη Γερμανία.

 

Ήταν το 1995, όταν ο Γιώργος Κορακίτης, έχοντας αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στις ειδικές κατασκευές και έχοντας συνοδοιπόρους τα παιδιά του Μάρκο, Μανώλη και Σταυρούλα Κορακίτη, δημιούργησαν μαζί πλέον έναν βιομηχανικό χώρο εκτάσεως 2.500τ.μ. στο Βοτανικό. Στις νέες εγκαταστάσεις τους, εξέλιξαν την τεχνοτροπία στη δημιουργία ειδικών κατασκευών (σκάλες, πόρτες, ντουλάπες), ενώ παράλληλα δημιούργησαν καινοτόμες, για την εποχή, προτάσεις.

Πρωτοπόροι στο είδος τους και με γνώμονα πάντα την ποιότητα, τα αδέλφια Κορακίτη αντικατέστησαν τις παλιές ντουλαπόκασες με  εντοιχισμένο κουτί ντουλάπας, τις δε πόρτες από σουηδικό ξύλο με λουστραρισμένη οξιά μασίφ, γεγονός που αναβάθμισε την εικόνα του τελικού αποτελέσματος.

Έχοντας πλέον καθιερωθεί για τις ποιοτικές της δουλειές και το ξεχωριστό design, η εταιρεία Κορακίτης,  άρχισε παράλληλα να αναλαμβάνει την επένδυση με ξύλινες ειδικές κατασκευές σε μεγάλα πολυτελή συγκροτήματα κατοικιών και σπίτια επωνύμων. Οι άνθρωποι της εταιρείας, έχουν δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια εκείνους τους δίαυλους κατάλληλων συνεργασιών ώστε να έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν  την πρώτη ύλη απευθείας από τα εργοστάσια του εξωτερικού χωρίς τη διαμεσολάβηση τρίτων. Καταφέρνουν έτσι, να επιτυγχάνουν τις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς, χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα. Άρα ο καταναλωτής εκτός από υψηλή αισθητική απολαμβάνει και κατασκευές value for money.

Ακόμα και την περίοδο της πανδημίας η εταιρεία Κορακίτης, κάνοντας συνετή διαχείριση, κατάφερε να αυξήσει τις παραγγελίες της και να μπορεί να ανταποκρίνεται σε κάθε είδους ανάγκη κατασκευής.

Έχοντας την έδρα της στη Γλυφάδα, όπου εκεί βρίσκεται ο εκθεσιακός χώρος, η εταιρεία παρέχει τη δυνατότητα στον πελάτη, μέσα από ένα σχεδιαστικό πρόγραμμα, να παρακολουθήσει την αποτύπωση των ξύλινων κατασκευών και της προσαρμογής τους, στον χώρο του. Ο πελάτης έχει την επιλογή να κάνει οποιαδήποτε αλλαγή σε χρώμα, υλικό κλπ προκειμένου να πετύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Η εταιρεία Κορακίτης δίνει λύσεις προβάροντας την κάθε κατασκευή επί τόπου στον χώρο τοποθέτησης. Αυτό σημαίνει ότι μόλις ετοιμαστεί η κατασκευή, εφαρμόζεται στο σημείο για το οποίο έχει σχεδιαστεί, γίνονται τυχόν μικροβελτιώσεις και εν συνεχεία επιστρέφει στο εργοστάσιο για το τελικό φινίρισμα και το λούστρο. Σε περίπτωση που ο πελάτης δεν έχει μηχανικό ή διακοσμητή, η εταιρεία “Κορακίτης” αναλαμβάνει όλη την διαδικασία από τη μελέτη, τη μέτρηση, τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παράδοση – τοποθέτηση – εφαρμογή κατ’ οίκον.

Οι τομείς δραστηριότητας της εταιρείας Κορακίτης περιλαμβάνουν ανακαίνιση εσωτερικών χώρων, έπιπλα κουζίνας, ξύλινες ντουλάπες – κατασκευή, πόρτες εσωτερικές, πόρτες ασφαλείας, έπιπλα μπάνιου.

Να σημειωθεί τέλος, πως από τη μελέτη και τον σχεδιασμό μέχρι και την αποτύπωση και την υλοποίηση δίνεται πάντα σημασία  στη λεπτομέρεια, στη λειτουργικότητα και την εκμετάλλευση κάθε ωφέλιμου τετραγωνικού χώρου, σύμφωνα με τις ανάγκες και τα «θέλω» του πελάτη.

Στην ανάπλαση της Αθηναϊκής Ριβιέρας η εταιρεία Κορακίτης συμμετέχει δυναμικά καθώς έχει αναλάβει έργα είτε σε συνεργασία με κατασκευαστικές εταιρείες, είτε μεμονωμένα με απευθείας αναθέσεις. Κάποια από τα μεγάλα έργα της εταιρείας που υλοποιούνται το τρέχον διάστημα στην περιοχή είναι το συγκρότημα γυάλινων πολυκατοικιών Emerald στη Λ. Καραμανλή και το συγκρότημα Voula Views στη Βούλα.

Η εταιρεία Κορακίτης διανύει ήδη μια μακρά ιστορία αφού κλείνει σύντομα μισό αιώνα ζωής. Ο ιδρυτής της εταιρείας Γιώργος Κορακίτης είχε το όραμα και μαζί με τα αδέλφια του κατάφεραν να το υλοποιήσουν. Αυτοδημιούργητοι και με σκληρή δουλειά δημιούργησαν το 1973, την πρώτη βιομηχανική μονάδα παραγωγής ξύλινων ειδικών κατασκευών στην Αττική. Η πρότυπη μονάδα των αδελφών Κορακίτη εδραιώθηκε γρήγορα, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες της σε όλη την Ελλάδα, ενώ δεν άργησε και η εξαγωγή προϊόντων της στη Γερμανία.

Ήταν το 1995, όταν ο Γιώργος Κορακίτης, έχοντας αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στις ειδικές κατασκευές και έχοντας συνοδοιπόρους τα παιδιά του Μάρκο, Μανώλη και Σταυρούλα Κορακίτη, δημιούργησαν μαζί πλέον έναν βιομηχανικό χώρο εκτάσεως 2.500τ.μ. στο Βοτανικό. Στις νέες εγκαταστάσεις τους, εξέλιξαν την τεχνοτροπία στη δημιουργία ειδικών κατασκευών (σκάλες, πόρτες, ντουλάπες), ενώ παράλληλα δημιούργησαν καινοτόμες, για την εποχή, προτάσεις.