Όταν μας ανατέθηκε να αναλάβουμε την ολική ανακαίνιση εσωτερικού χώρου στο διαμέρισμα του Ελληνικού , που πρόσφατα παραδώσαμε στον ιδιοκτήτη του , η προσμονή μας ήταν μεγάλη .

Από τη πρώτη επαφή που είχαμε με την ομάδα σχεδιασμού Χρήστο Σαρλάνη και Σοφία Σαρλάνη στο χώρο μας ,συζητήσαμε αρκετές ώρες για το τι ακριβώς είχαν στο μυαλό τους .

Ήθελαν να δημιουργήσουν σε ένα χώρο 178m2 αρκετά πράγματα. Επειδή ο χώρος αυτός ήταν τεράστιος και αρκετά ψηλός , καθώς το ύψος του  φτάνει τα 4.20 m .

Τη παράσταση έρχεται να ”κλέψει”η κουζίνα .

Μια κουζίνα 25 m2 συνολικής επιφάνειας . Η ανθρακί λάκα με σατινέ υφή , σε συνδυασμό με βακελίτη χρώματος καρυδιάς και πάγκο από το ίδιο  υλικό .

Η επιβλητική νησίδα τοποθετήθηκε στο κέντρο της κουζίνας ,καθώς κατασκευάστηκε επιπλέον χώρος καθισμάτων  για τις καθημερινές ανάγκες ενός γρήγορου πρωινού ή και φαγητού .

Οι εστίες επίσης μπήκαν και αυτές στη νησίδα  και ο απορροφητήρας τοποθετήθηκε στο ταβάνι . Τέλος ένα μαύρο μεταλλικό διαχωριστικό δια χειρός Χρήστου Σαρλάνη ‘χωρίζει’ τη κουζίνα από τη κεντρική τραπεζαρία .

Κατασκευάστηκε ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο και ο αριθμός υπνοδωματίων φτάνει τα 4 . Κατασκευάστηκαν 8 συρόμενες ξύλινες ντουλάπες .

Η απόχρωση στα δύο μάστερ δωμάτια ήταν καρυδιά σε μαύρα πλαίσια αλουμινίου .

Τα έπιπλα μπάνιου του διαμερίσματος ήταν κατασκευασμένα από κόντρα πλακέ θαλάσσης 22mm σε φυσικές και σκούρες αποχρώσεις , αλλά και λευκές λάκες .

Κατασκευάστηκαν 15 πόρτες εσωτερικές  με ημιμασίφ δρυς σε απόχρωση σκούρας καρυδιάς ,καθώς και η κεντρική είσοδος του διαμερίσματος

με θωρακισμένη πόρτα από τα ίδια υλικά .