Η κουζίνα σας είναι το πιο ζωντανό σημείο του σπιτιού σας. Δεν είναι μόνο ένας χώρος για μαγειρική ή να δειπνήσετε, είναι ένας χώρος που σφύζει από ζωή κάθε μέρα, όλη μέρα. Οι κουζίνες είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν στο μέγιστο τη συχνή και καθημερινή χρήση από όλα τα μέλη της οικογένειας.

Έτσι λοιπόν, εμπιστευτήκατε τους ειδικούς και προτιμήσατε τα έπιπλα κουζίνας korakitis  για το σπίτι σας. Αν και είναι πολύ ανθεκτικές οι  κουζίνες μας, όπως αναφέραμε, η σωστή τους συντήρηση είναι το Α και το Ω για να παραμείνουν σα καινούριες για χρόνια, και να σας εξυπηρετούν χωρίς προβλήματα.

Πως πρέπει να καθαρίζουμε και να συντηρούμε τα έπιπλα κουζίνας; Οι ειδικοί των επίπλων,  δίνουν τις παρακάτω συμβουλές:

1. Ξύλινες επιφάνειες και προσόψεις

Οι κουζίνες μας  είναι κατασκευασμένες από ξύλο τις περισσότερες φορές. Είτε πρόκειται για τα ντουλάπια, τους πάγκους, ή την τραπεζαρία, η ξύλινη επιφάνεια πρέπει να καθαρίζεται με προσοχή. Απαγορεύεται να χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά ή σπρέι που δεν είναι ειδικά για ξύλινες επιφάνειες, γιατί καταστρέφουν το χρώμα. Προτιμήστε να καθαρίσετε τις επιφάνειες με ένα υγρό πανί και μετά σκουπίστε με ένα στεγνό. Είναι επίσης σωστό να στεγνώνετε τυχόν νερά ή υγρά που πέφτουν πάνω στα ιταλικά έπιπλα κουζίνας επί τόπου για να διατηρηθεί καλύτερα, και για περισσότερο καιρό, το χρώμα.

2. Επιφάνειες από laminate

Οι laminate επιφάνειες μπορούν να καθαριστούν με ήπια απορρυπαντικά, με τη χρήση ενός υγρού πανιού ή μαλακού σφουγγαριού. Το laminate είναι πολύ ανθεκτικό υλικό, αλλά απαγορεύεται ο καθαρισμός του με σκληρά απορρυπαντικά που περιέχουν διαλύτες.

3. Γυάλινες προσόψεις με ξύλινη κορνίζα

Αυτός ο συνδυασμός είναι πολύ συχνός στις ιταλικές κουζίνες. Το γυαλί πρέπει να καθαρίζεται με ειδικό πανί που δεν αφήνει γραμμές, ούτε χαράζει, και πάντα σε συνδυασμό με ειδικά καθαριστικά τζαμιών. Προσπαθήστε να αποφύγετε να καθαρίσετε με τέτοια προϊόντα τις ξύλινες κορνίζες των γυάλινων προσόψεων, αλλά με ένα βρεγμένο πανί.

4. Πάγκοι

Οι πάγκοι από βακελίτη είναι εξαιρετικά υψηλής ποιότητας και ανθεκτικοί, όμως χρειάζονται και αυτοί τη σωστή συντήρηση. Για laminate, πέτρινους, ή στρωμένους με πλακάκι πάγκους, η λύση είναι η χρήση ενός ήπιου απορρυπαντικού γενικής χρήσης και ενός πανιού. Αποφύγετε τα σκληρά απορρυπαντικά όπως και τον καθαρισμό με ατμό. Για τους πάγκους από ξύλο, μάρμαρο, ή γρανίτη, χρησιμοποιήστε μόνο νερό και σαπούνι πιάτων, καθώς τα απορρυπαντικά θα δημιουργήσουν λεκέδες. Προσπαθήστε να καθαρίζετε τους πάγκους σας μετά από κάθε χρήση για να μην μαζεύεται βρωμιά που θα είναι δύσκολο να απομακρυνθεί μετά από κάποιο διάστημα.

5. Τραπεζαρία και καρέκλες

Οι τραπεζαρίες και οι καρέκλες  είναι από τα πιο αγαπημένα έπιπλα κουζίνας  γιατί ενισχύουν το αίσθημα ζεστασιάς και φιλοξενίας. Για να συντηρήσετε τη τραπεζαρία και τις καρέκλες, ακολουθήστε τις συμβουλές για τα διάφορα υλικά των πάγκων. Καθώς αυτά τα έπιπλα είναι συνήθως κατασκευασμένα από ξύλο, η συντήρησή τους δεν θα σας δυσκολέψει. Προσοχή, μην ακουμπάτε κατευθείαν πάνω στη τραπεζαρία σκεύη που περιέχουν καυτό φαγητό καθώς θα κάψουν το υλικό και θα δημιουργηθεί λεκές που δεν απομακρύνεται!

 

Τα έπιπλα κουζίνας είναι φανταστική επένδυση για ένα ζωντανό και φιλόξενο σπίτι. Ποιοτικές και λειτουργικές λύσεις για κάθε ανάγκη προσφέρονται από την εταιρεία μας, korakitis με την εγγύηση που τους αρμόζει. Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει, και φροντίστε το σύμφωνα με τις συμβουλές μας για να το ευχαριστηθείτε για χρόνια!