1.Άδειασε την ντουλάπα σου και κάνε την πιο απλή.

 Γιατί δεν αποθηκεύεις τα ρούχα σου ανάλογα με την εποχή που τα φοράς; Αν ξεκαθαρίσεις τα ρούχα σου και έχεις ακόμη πολλά πράγματα να βάλεις στη ντουλάπα σου, οι συμβουλές που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να βρεις χώρο για να βάλεις και τα υπόλοιπα εκεί που πρέπει. Απλά να θυμάσαι ότι ο χώρος είναι περιορισμένος και το κάθε αντικείμενο που θα βάλεις μέσα θα πρέπει να “κερδίσει” τη θέση του εκεί μέσα. Όταν νιώθεις πως το ξεκαθάρισμα αποτελεί πρόκληση για εσένα, στην πραγματικότητα μπορεί να είναι η ευκαιρία σου να κάνεις διάλειμμα και μετά να επιστρέψεις και να δεις τα πράγματα διαφορετικά.

2. Βάλε τα ρούχα που δεν είναι της εποχής και εκείνα που δε φοράς συχνά σε κάποιο άλλο μέρος. 

Η ιδέα είναι να διατηρήσεις τον χώρο της ντουλάπας για τα αντικείμενα που αγαπάς και που φοράς συχνά τη δεδομένη περίοδο. Όλα τα υπόλοιπα καλό θα ήταν να τακτοποιηθούν σε κάποιο άλλο σημείο που δε θα σε εμποδίζουν. Κουτιά που μπορούν να μπουν κάτω από το κρεβάτι σου, για παράδειγμα, είναι ένας ωραίος τρόπος αποθήκευσης. Ή μπορείς να αποθηκεύσεις τα ρούχα που δε χρειάζεσαι σε κάποιες παλιές βαλίτσες. Αν πραγματικά χρειάζεσαι επιπλέον χώρο, πάρε μερικές σακούλες κενού αέρος για αποθήκευση – αυτές οι σακούλες είναι η ιδανική λύση για να αποθηκεύσεις τα χειμωνιάτικα ρούχα, τα οποία συνήθως πιάνουν πολύ χώρο.

3. Φρόντισε η ντουλάπα να έχει καλό φωτισμό.

Ο φωτισμός δεν αποτελεί απλά μια αισθητική επιλογή. Μια ντουλάπα με καλό φωτισμό είναι πιο εύχρηστη και σε ενθαρρύνει να τακτοποιείς τα πράγματα σου. Αν η ντουλάπα σου δεν διαθέτει φως, μπορείς να αγοράσεις ένα απλό φωτάκι με μπαταρία για να φωτίσεις ακόμη και τις πιο σκοτεινές γωνίες.

4. Επέλεξε έναν συνδυασμό από κρεμάστρες, ράφια, κουτιά και κάδους. Διπλασιάζοντας τις ράβδους μέσα στη ντουλάπα, θα σου δώσει εκείνον τον επιπλέον χώρο που χρειάζεσαι μέσα για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις κι άλλους τρόπους αποθήκευσης, όπως ράφια και συρόμενους κάδους. Μετέφερε τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείς συχνά σε ένα υψηλότερο ράφι και χρησιμοποίησε τα ανοιχτά ράφια και τους υψηλότερους κάδους για να αποθηκεύσεις με ευκολία πουλόβερ και ευαίσθητα αντικείμενα. Τα κουτιά από τα παπούτσια μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν για να αποθηκεύσεις μικρά αξεσουάρ. Βάλε ετικέτες στα κουτιά και τοποθέτησε τα στα ψηλά ράφια.