Τα παλιά ξύλινα έπιπλα δε βγαίνουν ποτέ εκτός μόδας και αυτό γιατί είναι vintange κομμάτια τα οποία προσθέτουν μια αίσθηση γοητείας στο σπίτι. Σε περίπτωση που έχετε επενδύσει σε ποιοτικά έπιπλα από ξύλο, τότε να είστε βέβαιοι ότι μπορούν να συντηρηθούν για μια ζωή. Ωστόσο, ακόμη και η καλύτερη ποιότητα του ξύλου είναι επιρρεπής σε γρατσουνιές και άλλου είδους φθορές, αν δεν τα αμελήσετε. Χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να τους δοθεί επιπλέον φροντίδα και συντήρηση.

Έχει εξαιρετικές ιδιότητες, καθώς είναι το πιο οικολογικό υλικό, παρέχει άριστη μόνωση μέχρι και πυρασφάλεια ανάλογα με το πάχος του, προέρχεται απευθείας από τη φύση χωρίς να χρειάζεται επεξεργασία με κάποιο άλλο πρόσθετο υλικό και είναι εύκολο στον καθαρισμό και στη συντήρηση του.
Μάλιστα μέσα από έρευνες έχει αποδειχθεί ότι η όψη του, επειδή είναι φυσική ασκεί ευεργετική επίδραση στον άνθρωπο. Τα νερά που σχηματίζει στην επιφάνεια του, προκαλούν μία ευχάριστη οπτική αίσθηση και το συναίσθημα της ζεστασιάς και της ισορροπίας.
Ακόμα όμως και ένα εξαίρετο υλικό όπως το ξύλο, έχει τα «ευαίσθητα» σημεία του, που αν επημεληθούν σωστά, τότε θα μπορείτε να κρατήσετε για πάντα τα έπιπλα αυτά σαν καινούρια.

Δείτε 6 tips για τη συντήρηση των ξύλινων επίπλων:

1- Μην τοποθετείτε ζεστό φαγητό απευθείας στα έπιπλα, επειδή η θερμότητα μπορεί να τους προκαλέσει ζημιά. Αποφύγετε τη χρήση εξαιρετικά ζεστών και κρύων αντικειμένων για να αποφύγετε ζημιές.

2- Καλό είναι να τα ξεσκονίζετε συχνά. Ο λόγος είναι επειδή από τη σκόνη προκύπτουν αερομεταφερόμενα σωματίδια. Αυτά με τη σειρά τους ακουμπούν στην επιφάνεια του ξύλου και με τον καιρό μπορεί να του προκαλέσουν γρατσουνιές. Ο καλύτερος τρόπος για να το καθαρίσετε, είναι να χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί.

3- Η υπερβολική έκθεση στο φως του ήλιου, μπορεί επίσης να προκαλέσει ζημιά. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανιστούν σκούρες κηλίδες στα έπιπλα. Η τοποθέτηση ενός τραπεζομάντιλου ή ενός runner. μπορεί να βοηθήσει.

4- Τα ειδικά προϊόντα περιποίησης και φροντίδας των ξύλινων επίπλων σε καθορισμένα διαστήματα, μπορούν να διατηρήσουν τη λάμψη τους και να προσθέσουν ένα προστατευτικό στρώμα που συντηρεί την εκλεπτυσμένη τους όψη.

5- Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει υγρασία στα ξύλινα έπιπλα. Η παρουσία της μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη μύκητα και μούχλας. Για τον λόγο αυτό, κρατήστε τα στεγνά για να αποκαταστήσετε το κομψό φινίρισμα τους.

6- Τα παλιά έπιπλα μπορούν να αναπτύξουν μια δυσάρεστη μυρωδιά. Για να μη συμβεί αυτό, ψεκάστε την επιφάνεια τους με μαγειρική σόδα. Ο τρόπος αυτός, θα σας βοηθήσει να τα φρεσκάρετε και κυρίως μπορεί να απορροφήσει τη μυρωδιά.