Η Korakitis φέρνει στο σπίτι μας αέρα design και εργονομίας

Η εταιρεία που εδώ και μισό αιώνα αναλαμβάνει να μεταμορφώσει την κουζίνα, το μπάνιο, αλλά και οποιονδήποτε άλλο χώρο του σπιτιού με ειδικές κατασκευές από ξύλο, συνεχίζει να εισάγει διαρκώς νέες καινοτομίες.

Από το 1973, όταν ο Γιώργος Κορακίτης ίδρυσε την εταιρεία του, πολλά έχουν αλλάξει. Τα σπίτια έγιναν σαφώς πιο minimal, η εργονομία και το design έπαψαν να θεωρούνται αλληλοαποκλειόμενες απαιτήσεις και στη θέση του ιδρυτή, με το μεγάλο ταλέντο για τη λεπτοδουλειά στο ξύλο, βρέθηκαν τα παιδιά του -ο πτυχιούχος σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Μανώλης και ο Μάρκος-, φέρνοντας φρέσκο αέρα και νέες ιδέες στην οικογενειακή επιχείρηση.

Υπάρχει όμως και κάτι που παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο: η ποιότητα των κατασκευών από ξύλο που παραδίδει εδώ και μισό αιώνα η εταιρεία Korakitis. Με την έμφαση της να βρίσκεται διαχρονικά στις ειδικές κατασκευές από ξύλο, αλλά και σε οποιαδήποτε ξυλοκατασκευή αφορά , την κουζίνα το μπάνιο και τις ντουλάπες, η επιχείρηση, με όπλα της τις ποιοτικές πρώτες ύλες, την τεχνογνωσία, τη συνέπεια και το μεράκι, κατάφερε από πολύ νωρίς να καθιερωθεί σε έναν κλάδο υψηλού ανταγωνισμού, να εισάγει καινοτομίες στην ελληνική αγορά και να εξάγει ελληνικά προϊόντα στην Ευρώπη.

 

Πλέον, η επιτυχία της την έχει οδηγήσει στην ανάληψη μεγαλύτερων έργων και στη συνεργασία με ορισμένες από τις σημαντικότερες κατασκευαστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα, όπως η Ten Brinke.

 

Μαζί μας από το πρώτο λεπτό

Κάπως έτσι, στον προσεγμένο εκθεσιακό χώρο στη Γλυφάδα, όπου βρίσκεται και η έδρα της εταιρείας, μπορείς να βρεις όλα τα απαραίτητα συστατικά για τη μετατροπή του χώρου σου σε πραγματικό σπίτι, ζεστό, κομψό, αλλά και λειτουργικό. Από τις πρώτες ύλες και το know-how των απαραίτητων κατασκευών, μέχρι το σύνολο των υπηρεσιών που μεσολαβούν ανάμεσα στο όραμά σου για το τελικό αποτέλεσμα και στην υλοποίησή του.

Όπως μας εξηγεί ο κ. Μανώλης Κορακίτης, στην εταιρεία: «αναλαμβάνουμε και τη μελέτη, τον σχεδιασμό, τη μέτρηση και, προφανώς, την κατασκευή, πάντα με την βοήθεια εξειδικευμένων συνεργατών που φροντίζουν το κάθε βήμα να ολοκληρωθεί με επιτυχία».

Με πρώτη ύλη την εμπειρία

Μεγάλο και διαχρονικό ατού της εταιρείας η τεχνογνωσία της, που είναι σε θέση να καλύψει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς -φτάνει να πούμε ότι υπογράφει τις ενδιαφέρουσες κατασκευές του KLab, με τον υψηλό βαθμό δυσκολίας και το παραπάνω από άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα-, αλλά και οι υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες που αξιοποιεί σε κάθε έργο που αναλαμβάνει.

«Όσο πιο καλή είναι η πρώτη ύλη, τόσο καλύτερο και ομορφότερο το αποτέλεσμα. Άλλο να κάνεις μια κατασκευή με μελαμίνη και άλλο με δρυ ή με λάκα», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κορακίτης. Ειδικά από τη στιγμή που η εταιρεία είναι σε θέση να προμηθεύεται απευθείας από τις ξυλεμπορικές βιομηχανίες, σε ποσότητες -και τιμές- χονδρικής, παραδίδοντας στον πελάτη προϊόντα που αξίζουν όντως τον χαρακτηρισμό «value for money».

Προτεραιότητα η εργονομία

Στις «σπεσιαλιτέ» της εταιρείας, πέρα από τις απαιτητικές ειδικές κατασκευές, ανήκουν οι ξύλινες εγκαταστάσεις της κουζίνας (ντουλάπια, νησίδες, τροφοθήκες) και οι ντουλάπες. Όμως, ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη, επεκτείνονται σε οτιδήποτε μπορεί να σχετίζεται με το ξύλο, όπως τα έπιπλα μπάνιου, οι εσωτερικές και εξωτερικές πόρτες, αλλά ακόμη και τα βεστιάρια, που αποτελούν μια ιδιαιτέρως περιζήτητη σύγχρονη τάση.

 

Μια ματιά σε πρόσφατες δουλειές της Korakitis, που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της εταιρείας, αρκεί για να διαπιστώσεις πως το αισθητικό αποτέλεσμα βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητές της και ανήκει στις μεγάλες επιτυχίες της. Όμως ο όρος που επανέρχεται περισσότερο στην κουβέντα μας με τον κ. Κορακίτη είναι με διαφορά η «εργονομία».

Όπως λέει χαρακτηριστικά, «το πρώτο που κοιτάζουμε όταν αναλαμβάνουμε μια κατασκευή είναι να είναι λειτουργική και ωφέλιμη και έπειτα έρχεται το να είναι ντιζαϊνάτη. Σε σπίτια που εργαζόμαστε, συναντάμε περιπτώσεις που όλη η έμφαση έχει δοθεί στην εμφάνιση και το τελικό αποτέλεσμα είναι να έχεις μια μεγάλη κουζίνα με μικροσκοπικά ντουλαπάκια, που μπορεί να είναι όμορφα όμως δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των ανθρώπων που τα χρησιμοποιούν. Έχω δει τέτοιες περιπτώσεις ακόμη και σε σπίτια των 2 εκατομμυρίων ευρώ».

 

Η εργονομία, εξάλλου, ανήκει και στις σημαντικότερες επιθυμίες των πελατών της εταιρείας, που τα τελευταία χρόνια ζητούν τα ντουλάπια της κουζίνας τους να «σκαρφαλώνουν» μέχρι το ταβάνι, σε διπλή σειρά, εξασφαλίζοντας τους μέγιστους δυνατούς αποθηκευτικούς χώρους. Για αντίστοιχους λόγους, αλλά και για το στυλ και την αίσθηση πολυτέλειας που προσδίδουν απευθείας στον χώρο, εξαιρετικά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια είναι και τα βεστιάρια, τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν και σε έναν μικρότερο βοηθητικό δωμάτιο, αν και όπως εξηγεί ο κ. Κορακίτης, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό (σε όψη και ευχρηστία) όταν απλώνονται σε περισσότερα τετραγωνικά.

Μια οικογένεια για τις ανάγκες της οικογένειάς σου

Όλες αυτές τις ανάγκες και τις επιθυμίες έρχεται να καλύψει η Korakitis, με τη μεγάλη εμπειρία και την επιμονή στην πρόοδο και την εξέλιξη. «Από τα χρόνια του πατέρα μου, η εταιρεία πάντα αναλάμβανε δύσκολες εργασίες: σκάλες, επενδύσεις τοίχων, τζάκια και άλλα», μας σημειώνει. «Τώρα αναλαμβάνουμε ακόμη πιο σύνθετα και τυποποιημένα πράγματα, όπως είναι οι επενδύσεις τοίχων, αλλά και ειδικές κατασκευές όπως κρυφές πόρτες και κρυφοί τοίχοι ή και ξύλινες εγκαταστάσεις σε χώρους με ξεχωριστές απαιτήσεις, όπως loft με ύψος 4 ή και 5 μέτρων».

 

Παρά τη διεύρυνσή της και την ανάληψη εργασιών μεγάλου βεληνεκούς, όμως, η εταιρεία δεν ξέχασε ποτέ την ταυτότητά της -το στοιχείο που μέχρι και σήμερα τη διαχωρίζει από τον ανταγωνισμό και αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι στο τέλος της μέρας παραμένει μια οικογενειακή επιχείρηση. «Αυτό είναι και το κύριο πλεονέκτημά μας», τονίζει ο κ. Κορακίτης. «Είμαστε όλοι εκεί, από το πρώτο ραντεβού, ήδη από τη μέτρηση, ενώ ακόμη και το συνεργείο είναι σαν μια παρέα που λειτουργεί ως μια δύναμη. Σε αυτό το θετικό κλίμα, εργαζόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ όταν μας ανατίθεται ένα έργο κι έτσι καταφέρνουμε να το ολοκληρώσουμε με μεγάλη ταχύτητα και εντός των διοριών».